Instrument panel blank - BMW F800 Riders Forum & Registry



Remove this advertisement by REGISTERING.

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Points: 56, Level: 1

    Real Name
    José Antonio
    Location
    Houston, TX
    Joined
    Jun 2017
    Online
    1 Day Ago
    Posts
    2 / 0 / 0 / 0
    Dear members,

    I currently own a 2013 F700GS. About a week ago I changed the battery and spent a day riding without any issues. However a week later, I started the bike and the entire instrument panel (panel, speedometer and tachometer) is not working. Everything else works fine. Sometimes when I turn it on, it briefly works and goes blank. Any suggestions one what could be causing this problem?

    Thanks

  2. Remove Advertisements
    F800Riders.org
    Advertisements
     

  3. #2
    Mokkybear's Avatar
    Points: 33,193, Level: 100

    Real Name
    Mark H
    Location
    Canberra ACT AUS
    Joined
    Jun 2008
    Online
    8 Hours Ago
    Posts
    2,087 / 5 / 154 / 637
    Motorcycle
    '07 F800ST
    Sometimes if the battery/charging system delivers too low voltage, the instrument panel will cycle off. Can you monitor the voltage at battery leads to see all is OK? Should be around 14.1 volts with the engine running.

    Other than that, a poor/dirty connection to the instrument panel?
    R1200R-LC ​Exclusive in Thunder Grey with Touring Pack. Formerly Graphitane F800ST 04/2007. ABS, BMW panniers & topcase, trip computer, clear indicators, Ricor Intiminators, SW-Motech frame and R&G front axle sliders, coolant level check light, GS911 

  4. #3
    FrankV's Avatar
    Points: 4,015, Level: 42

    Real Name
    Frank
    Location
    Geldrop (Netherlands)
    Joined
    Nov 2013
    Online
    1 Hour Ago
    Posts
    425 / 1 / 3 / 13
    Motorcycle
    '13 F800 GT
    I'm surprised that the bike still runs with a blank display. Display or connection problem? Have it checked at a BMW deale...

    2013 F800GT Valencia Orange 

  5. Remove Advertisements
    F800Riders.org
    Advertisements
     

  6. #4
    Mokkybear's Avatar
    Points: 33,193, Level: 100

    Real Name
    Mark H
    Location
    Canberra ACT AUS
    Joined
    Jun 2008
    Online
    8 Hours Ago
    Posts
    2,087 / 5 / 154 / 637
    Motorcycle
    '07 F800ST
    Quote Originally Posted by FrankV View Post
    I'm surprised that the bike still runs with a blank display. Display or connection problem? Have it checked at a BMW deale...
    Or get a GS-911 (or someone with one and a spare VIN slot) to see what's happening 'under the bonnet'.
    R1200R-LC ​Exclusive in Thunder Grey with Touring Pack. Formerly Graphitane F800ST 04/2007. ABS, BMW panniers & topcase, trip computer, clear indicators, Ricor Intiminators, SW-Motech frame and R&G front axle sliders, coolant level check light, GS911 

  7. #5
    Points: 56, Level: 1

    Real Name
    José Antonio
    Location
    Houston, TX
    Joined
    Jun 2017
    Online
    1 Day Ago
    Posts
    2 / 0 / 0 / 0
    Thanks guys for the replies and comments. Took the bike to the dealer today..hopefully it will be something simple to fix.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •