F800S Low Beam LAMP warning - BMW F800 Riders Forum & Registry



Remove this advertisement by REGISTERING.

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Points: 11, Level: 1

    Joined
    Jan 2020
    Online
    01-01-20
    Posts
    3 / 0 / 0 / 0
    When I returned home last night I noticed the LAMP warning sign was on my display and the low beam was out. I bought a new bulb today and replaced it. But when i turned the ignition the bulb didn't come on. I checked all the connections but still didn't work. I noticed however as I turned the ignition on the bulb lit up and then immediately went out. It comes on briefly everytime you switch the ignition on but immediately goes out and the LAMP warning always remains on. I took the bulb out and connected it to a 12volt battery and it worked fine.

    Can anybody please advise what the problem might be as I have very limited understanding of electrics

    Thank you

  2. Remove Advertisements
    F800Riders.org
    Advertisements
     

  3. #2
    Runmyownlife's Avatar
    Points: 14,678, Level: 83

    Real Name
    Andrew
    Location
    Calgary, Alberta
    Joined
    Feb 2017
    Online
    1 Hour Ago
    Posts
    1,028 / 0 / 0 / 0
    Motorcycle
    '08 F800 ST
    Motorcycle
    '08 F800 ST
    Tell us a little about the new bulb. Is it an LED? What is the wattage of the new bulb? The figure will look something like this: 55W.
    Concrete remains undefeated. 

  4. #3
    Points: 11, Level: 1

    Joined
    Jan 2020
    Online
    01-01-20
    Posts
    3 / 0 / 0 / 0
    Quote Originally Posted by Runmyownlife View Post
    Tell us a little about the new bulb. Is it an LED? What is the wattage of the new bulb? The figure will look something like this: 55W.
    Hi, it is standard 12v 55w bulb. It is a direct replacement for the original one. Over here it is an H7 bulb but that might not mean anything to you

    Thank you

  5. Remove Advertisements
    F800Riders.org
    Advertisements
     

  6. #4
    Points: 11,740, Level: 74

    Location
    Ontario, Canada
    Joined
    Jan 2007
    Online
    Posts
    292 / 0 / 0 / 7
    You started the bike right?

  7. LikesRunmyownlife liked this post
  8. #5
    Points: 11, Level: 1

    Joined
    Jan 2020
    Online
    01-01-20
    Posts
    3 / 0 / 0 / 0
    OMG i am so embarrassed. I didn't switch the engine on as i thought the Lamp warning would go off as soon as the ignition was switched on. I told you i know nothing about electrics. . Just done it and it worked of course.

    Thank you very much you have both been very helpful I appreciate it

  9. LikesDaboo, Runmyownlife liked this post
  10. #6
    Points: 9,236, Level: 66

    Location
    Berkshire, UK
    Joined
    Jun 2013
    Online
    45 Minutes Ago
    Posts
    782 / 0 / 2 / 32
    Quote Originally Posted by bmwroadsterca View Post
    You started the bike right?
    This ^ Low beam is only on with the engine. With the ignition on only the sidelight illuminates.
    BMW F800ST, 2010, Black, Fuzeblock, Sat Nav, BMW Tank Bag, Givi Touring Screen, Spotlights, 50K Miles 

  11. Likesccramerusc liked this post

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •